coconut-738144_1280

Op een onbewoond eiland … (Geschreven door Bas)

… zijn alle dagen fijn?

 

Fouten maken is menselijk, net als onze zoektocht hoe om te gaan met deze fouten.

In deze blog wil ik graag iets vertellen over de grootste “blunder“ uit mijn loopbaan. Binnen het adviesbureau waar ik voorheen werkte, was ik verantwoordelijk voor de organisatie van de interne deskundigheidsbevordering. Twee keer per jaar gingen we met elkaar de hei op en stonden dan stil bij een bepaald thema.

Voor ons trainers en adviseurs is een hotel of een congrescentrum de natuurlijke habitat. Toen we het gingen hebben over de missie en visie van ons bureau leek het mij een goed idee om iets te doen dat buiten onze comfort-zone lag. Ik organiseerde de hei-dagen in tipitenten op een eiland. Ik zag ons al helemaal zitten rond een kampvuur en de meest briljante dingen bedenken…

De praktijk was een stuk minder romantisch. Het stortregende toen we aankwamen in de haven voor vertrek. En de tipitent ventileerde voor geen meter, dus die stond blauw van de rook. Hoestende collega’s met geïrriteerde ogen en met kleren die naar rook stonken tot gevolg. De irritatie zat op den duur niet alleen maar in de ogen… Gelukkig brak aan het einde van morgen letterlijk en figuurlijk de zon door.

Maar ik wilde maar een ding en dat was zo snel mogelijk van het eiland af. Na twee dagen gingen we ook weer met de boot van het eiland af. Ik was zeer teleurgesteld in mijzelf. Ik had mijn hart en ziel gestoken in het organiseren van deze dagen en het was niet geworden wat ik er van had gehoopt. Daarbij nam ik me heilig voor deze dagen nooit meer te zullen organiseren…..

 

Eigenlijk kan en mag ik dit voorval niet meer de grootste “blunder” uit mijn loopbaan noemen. Want inmiddels is het één van mijn grootste leermomenten uit mijn loopbaan geworden. Wat heb ik veel geleerd van deze dagen op het eiland.

Op de eerste plaats heb ik geleerd dat mijzelf genadeloos op mijn kop geven niet behulpzaam is. Sindsdien ben ik heel erg aan het leren om niet alleen mild te zijn voor anderen, maar ook om mild te zijn voor mijzelf. Deze mildheid hielp om van deze situatie überhaupt te leren.

En leren deed ik. Ik heb op het eiland echt ervaren dat ik de verbinding met mijn collega’s was kwijtgeraakt. En wat het nog erger maakte was dat ik mij terugtrok in mijzelf. Ik leerde hoe ongelofelijk belangrijk het is om in mijn permanente drang naar organisatieontwikkeling in verbinding te blijven met de mensen in mijn omgeving.

Ook leerde ik om mijn eigen fouten onder ogen te zien, daar verantwoordelijkheid voor te nemen en ze waar mogelijk te herstellen.

 

Mildheid, verbinding en verantwoordelijkheid zijn in mijn ogen drie deugden voor het leidinggeven aan organisatieontwikkeling. Mensen die leidinggeven aan duurzame organisatieontwikkeling weten dat dit proces is van vallen en opstaan. Leiders weten dat het maken van fouten nodig is voor het proces van innovatie. En dat als iemand een fout maakt de verantwoordelijkheden niet weggenomen moeten worden, maar dat iemand zelf de kans moet krijgen om zijn fout te herstellen.

En goede leiders zeggen niet alleen tegen hun medewerkers dat fouten maken mag, maar geven hierin zelf het goede voorbeeld. Door open te zijn over de eigen fouten, door te laten zien dat ook zij van hun fouten leren, door mild te zijn en bovenal door de eigen fouten daadwerkelijk te herstellen.

Ik ben niet meer met mijn collega’s naar een eiland geweest, maar ik heb daarna nog wel een aantal jaar deze heidagen met heel veel liefde en plezier georganiseerd.

 

Al deze inzichten heb ik niet uit mijzelf verkregen. Deze inzichten heb ik verkregen door er met andere mensen over te praten en samen met andere mensen te reflecteren, zodat er ruimte ontstaat voor groei en ontwikkeling.

En dat is één van de dingen die wij bij Guide to Lead doen. Wij helpen klanten met reflecteren zodat er ruimte ontstaat voor groei en ontwikkeling in alle lagen van de organisatie.

 

Ebook groeien met stoeien 20150214

Krijg GRATIS het e-book ‘Stoeien met groeien: 4 groeistuipen de baas’.

Voornaam *
E-mailadres *

Jouw gegevens worden alleen door Guide to Lead gebruikt en niet aan derden verstrekt

 

Guide to Lead

Postadres
De Sikkel 3
8141 HD Heino

06-53 424 177 (Jacquelien)

06-23 762 881 (Bas)

 

Bezoekadres
A. van Sonsbeeckstraat 1
8141 VA Heino

 

KvK 65 783 808
Bank NL76 KNAB 0255 2584 02

Zusterbedrijf van Door Zien Wijzer