De blogpagina van Guide to Lead

Laat je gedachten eens leiden …

 

Dit is de blogpagina van Guide to Lead. Hier plaatsen wij de laatste blogs en nieuwtjes. Met een beeld versterkt, omdat wij weten dat…

 

  • een beeld raakt.
  • een beeld uitnodigt om verder te kijken.
  • een beeld uitnodigt om verder te lezen.

Ebook groeien met stoeien 20150214

Krijg GRATIS het e-book ‘Stoeien met groeien: 4 groeistuipen de baas’. 

Voornaam *
E-mailadres *

Jouw gegevens worden alleen door Guide to Lead gebruikt en niet aan derden verstrekt

Afgelopen week is bekend geworden dat de radiozender 3FM heeft besloten om zich te gaan richten op jongeren. De gehele programmering hebben ze op de kop gegooid. Daar waar Giel Beelen ruim 12,5 jaar het stemgeluid was in de ochtend, neemt nu een ander zijn plaats in. En dit was nog maar één van een hele waslijst met veranderingen.

Lees hier de volledige blog.

Deze zomer hebben we met het gezin een fantastische reis gemaakt door Sri Lanka. Wanneer ik door andere landen reis dan ben ik naast de mensen, de cultuur, het eten en de natuur ook altijd geïnteresseerd in de religie van een land. Specifieker ben ik heel benieuwd naar hoe mensen uiting geven aan hun religie. In een kerk, tempel of moskee ga ik het liefst in een hoekje zitten om te kijken wat mensen daar aan het doen zijn.

Lees hier de volledige blog.

Als adviseur krijg ik (Bas) regelmatig de vraag “heb je ervaring met …?” of “ben je ervaren in…?”. Het is een mooie gesloten vraag die altijd een genuanceerd antwoord verdient. Inwendig slaat mijn hart altijd een beetje over van deze vraag. Ik moet dan onbewust denken aan een boek dat ik met veel plezier tijdens mijn studententijd heb gelezen. Want “Ben je Ervaren” is ook de titel van het beroemde boek van William Sutcliffe. Het boek gaat over Dave die uit verliefdheid samen met Liz gaat backpacken door India. Het boek beschrijft op hilarische wijze het wel en wee van de onervaren backpacker Dave.

Lees hier de volledige blog.

Op een onbewoond eiland, zijn alle dagen fijn?

Fouten maken is menselijk, net als onze zoektocht hoe om te gaan met deze fouten. In deze blog wil ik graag iets vertellen over de grootste “blunder“ uit mijn loopbaan.

Binnen het adviesbureau waar ik voorheen werkte, was ik verantwoordelijk voor de organisatie van de interne deskundigheidsbevordering. Twee keer per jaar gingen we met elkaar de hei op en stonden dan stil bij een bepaald thema.

Lees hier de blog van Bas.

Introductie!

We stappen inmiddels al de lente in. De tijd waarin datgene wat allemaal niet zichtbaar aan het groeien was, naar bovenkomt. Bij Guide to Lead is ondertussen ook iets moois ontstaan. Want Guide to Lead groeit zelf ook!

Bas Dingjan is toegetreden tot Guide to Lead. Zo werd ‘ik’ een ‘wij’. Samen gaan we verder om ook andere groeiende organisaties te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Samen bouwen we verder aan Guide to Lead. Telkens weer gevolgd door een volgende stap.

Bas schrijft hier zijn eerste blog om zich vanuit het perspectief van ontwikkeling aan je voor te stellen.

 

Belastingdienst manipuleert? Manipuleer jij je medewerkers al?

Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Voor particulieren is dit echter een heel ander ‘feestje’ dan voor ondernemers. Een ‘Team Gedragsverandering’ is ingezet om notoire late indieners in actie te krijgen. Hoe werkt het brein bij het doen van je aangifte als ondernemer? Waar ligt de grens tussen manipulatie en beïnvloeden? Wat betekent dat als je als organisatie groeit?

Lees hier verder over manipulatie en beïnvloeden.

Groeien, ontwikkelen, leren, leven, veranderen …

Allemaal woorden die de nodige impact hebben op ons leven en ons brein. In het gedicht ontdek je met de woorden van de auteur de beelden die het oproept. Verbeeld de stappen van je bedrijf en laat ze op je inwerken.

Lees hier het gedicht.

Aankondiging in het nieuwe jaar

Ter aankondiging van mijn nieuwe bedrijven, heb ik dit jaar een videoboodschap ingesproken. Je kijkt deze hier terug. In deze boodschap las ik een gedicht voor. Een gedicht over verandering. Een gedicht over wat er moet gebeuren om een volgende stap te kunnen zetten.


Lees hier het gedicht uit de nieuwjaarsboodschap terug.

Guide to Lead

Postadres
De Sikkel 3
8141 HD Heino

06-53 424 177 (Jacquelien)

06-23 762 881 (Bas)

 

Bezoekadres
A. van Sonsbeeckstraat 1
8141 VA Heino

 

KvK 65 783 808
Bank NL76 KNAB 0255 2584 02

Zusterbedrijf van Door Zien Wijzer